Nieuws

De nieuwste boekjes van Bobbi

Deze Bobbi titels verschenen tot nu toe in 2023:


gefeliciteerd lieve Bobbi    kleur- en stickerboek Bobbi     Bobbi en de babydieren - vakantieboeken voor peuters - voorlees tips

Bobbi naar de kapper

Krijn, de kleinzoon van Monica, overhandigt het nieuwe ‘Bobbi naar de kapper’

aan Clementine van Kapsalon Barbers in Den Burg.

Maart 2023


Bobbi naar de dokter - met je kind naar de dokter - voorlezen

November 2022

Woensdagmiddag 2 november 2022 organiseerde kinderboekwinkel De Vrolijke Boekenwurm in Alkmaar een gezellige middag voor Bobbi-fans.

Monica las voor en de kinderen konden met Bobbi op de foto.

 

Tot nu toe heeft Monica in 2022 vijf Bobbi-boeken geschreven en getekend. Bobbi gaat sporten, Bobbi flapboekjes en Bobbi maakt muziek; een boek met vrolijke fragmenten van muziekinstrumenten. Alle nieuwste Bobbi boeken zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Bobbi Doeboek

Bobbi naar de kapper

Naar de kapper gaan kan best spannend zijn. Samen met zijn papa en zijn vriendjes brengt Bobbi een bezoekje aan de kapsalon. Als hij klaar is, kan hij niet wachten om iedereen zijn nieuwe coupe te laten zien!

Joupy der kleine Seehund

De Duitse vertaling van Joupy de kleine zeehond is nu te koop of te bestellen in Nederlandse boekwinkels.

Bobbi onderweg (AVIA actie)

 Een speciale Bobbi uitgave voor AVIA. Bij dit tankstation kon je tot januari 2022 sparen voor een vrolijk Bobbi boek. De auto gaat door de wasstraat en onderweg eten ze een lekker ijsje. 


Wat wil je worden?

 Brandweerman, bakker, tandarts, kapper, bouwvakker, juf of misschien wel astronaut? Bij elk beroep maakte Monica een rijmpje. 

In de krant

In oktober 2021 aandacht voor het Sinterklaas kijk- en zoekboek in het Noord-Hollands Dagblad

Tekst: Anja Roubos, foto: Evalien Weterings


Bobbi naar de camping

 In deze vrolijke titel gaat Bobbi met al zijn vriendjes naar de camping. Daar gaat alles net een beetje anders dan thuis. Hét ideale voorleesboek voor elk gezin dat graag op vakantie gaat met de tent of caravan!

Bobbi naar het ziekenhuis

 In dit boek laat Bobbi aan de lezers zien hoe alles in zijn werk gaat in het ziekenhuis. Een fijne voorbereiding voor als je kindje naar de dokter of het ziekenhuis moet.

Bobbi de allerliefste juf

Het perfecte cadeautje voor de liefste juf op school of op het kinderdagverblijf. 

 

Het is tijd voor een verhaaltje. Juf leest supergrappig voor. Alle beertjes moeten lachen. ‘Ssst,’ zegt juf, ‘dan lees ik door.’

 


Bobbi viert Pasen

Oma zegt: ‘We gaan iets leuks doen. Eet je broodje maar gauw op. Zie je daar die mand met eitjes? Zullen we ze verven, Bob?’

Souwtje en de potvis

Begin maart verscheen mijn nieuwe prentenboek Souwtje en de potvis. Souwtje woont nog altijd in haar kromgewaaide huis op het kleine eiland. Ze schildert en jut, en heeft een zeehond die de flessenpost bezorgt. In het nieuwe deel komt haar neefje Tom logeren, die tussen de aangespoelde spullen een gitaar vindt waar nog geluid uit komt. Tom gaat oefenen en al snel komen de zeehonden uit de buurt luisteren. Maar zij niet alleen… ook een potvis komt op de muziek af en dreigt te stranden. Hoe krijgen ze het dier weer terug naar de diepe zee? Lees hier meer over de boeken over Souwtje van Monica Maas.

 

Hier is het boek 'Souwtje en de potvis' te bestellen. Of koop het via uw boekhandel. 


Dag opa Henk

Eind maart verscheen 'Dag opa Henk'. Monica schreef de tekst na het overlijden van haar man, gezien door de ogen van de twee oudste kleindochters.

Bobbi zet zijn schoen

Mijn allernieuwste Sinterklaasboek was een groot succes het afgelopen najaar. Het stond wekenlang in de Top 10 van best verkochte kinderboeken.

Bobbi en de voertuigen

Bobbi laat zien welke voertuigen er zijn en welk geluid ze maken. Van fiets tot brandweerwagen, met stuk voor stuk een geluid dat uit het boek te horen is. 


Bobbi doeboek

Kleuren, tellen, spelletjes, puzzelen en nog veel meer. Dat doe je met het Bobbi-doeboek. Het is maar liefst 64 pagina’s dik!

Bobbi puzzelboek

Met Bobbi maak je de mooiste puzzels. Dit boek heeft echte puzzelstukjes en verhaaltjes op rijm. De puzzels hebben 4, 6 of 9 stukjes. 


Bobbi naar de speeltuin

Een van de nieuwste Bobbi-boeken! Samen naar de speeltuin. Een vrolijke dag voor Bobbi en zijn vriendjes.

Kijk- en zoekboek van Bobbi

Dit boek staat vol met zoekplaatjes. Op de speelzaal, de kinderboerderij en in het zwembad: overal is wel iets te beleven. Je kijkt je ogen uit!

Bobbi - eet smakelijk

Samen eten aan tafel, een dagelijks ritueel in elk gezin. Als het eten op tafel komt, vindt Bobbi niet alles even lekker. Tsja... wat doe je dan? 


Wat hoor je op de boerderij?

De boerderij komt tot leven! Samen met Bobbi ontdekt ieder kind welke dieren er op de boerderij te zien zijn én wat voor geluiden ze maken.

Wat gaan we doen?

Wat doe jij allemaal op een dag? 

Aankleden, eten, lezen, spelen en vast nog veel meer… Wat heb je daar allemaal bij nodig? Bekijk alle voorwerpen en benoem ze samen.

Voor wie is dit potje?

Sam en Jet willen graag op een potje leren plassen. Ze zoeken alleen nog een potje dat goed bij hun billetjes past. 

Weet jij welk potje van wie is?


Bobbi krijgt een huisdier

In oktober 2019 verscheen ‘Bobbi krijgt een huisdier’.

 

Drie kinderboeken

De kleinkinderen lezen de nieuwste boeken altijd als eerste.

Kleine grote fan

Regelmatig sturen fans berichtjes of foto’s. Zoals deze van Kayliana uit Groningen.

Zij geniet van m’n kartonnen boek ‘Wat gaan we doen?'

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met kleindochter Cato in de zomer van 2017